top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

En fantastisk, forsinket høstferie

Det ble bestemt litt i farten dette her, mens jeg var på jobbreise langt nord i landet uten mulighet til å tenke veldig godt gjennom utfordringer og muligheter. Men – oh so happy jeg er for at EkteMannen kastet seg rundt, bestilte Princebilletter og vi fikk booket både togbilletter til Bergen og sengeplasser hos de fine folkene i Sædalen.Turen har vært en dundrende suksess fra ende til annen. Det er ikke så mye man trenger, i hvert fall ikke vi. Noen få dager til rådighet (vi tok oss 5, fra fredag til tirsdag) og verdens beste reisemål – og grunnlaget er lagt for å gi familien en skikkelig god høstferiefølelse.


Togturen med NSB har vært helt strålende – og det har jeg blogget om i flere innlegg på deres blogg; Norge med tog. Vi har fått strålende seter og god plass, ungene har storkost seg med film, leking, spising, lesing og kortspilling – mens vi voksne har fått lest aviser i fred og ro, drukket kaffe (gratis på NSB Komfort), jobbet litt, lekt litt (med mobiltelefonene våre) og til og med sett litt på utsikten. Jeg vet det høres ut som jeg er kjøpt og betalt av NSB for å si dette, men det er jeg virkelig ikke; jeg elsker å ta tog og oppfordrer alle jeg kjenner til å gjøre mer av det! Synes det både er effektivt, miljøvennlig og ikke minst veldig hyggelig – perfekt for oss!I løpet av de tre dagene vi fikk i Bergen (utenom ankomstdag og avreisedag), fikk vi virkelig plass til mye av det vi liker aller best; møte venner og familie og oppleve ting sammen som familie – aller helst kombinert på en god måte! Det ble tid til både kort lunsj med fineste kusina og hennes nydelige Mia, profesjonelt lagt inn i en shoppingrunde. Vi var så heldige at vi fikk spise deilig princ e-is på Zachen med Christina og hennes skjønne familie. Vi fikk kjørt Fløibanen og spist pølser fra termos på toppen av Fløien med byens mest gærne bergensere og vi fikk påspandert middag på Peppes av gode tante og onkel fra Fyllingsdalen da vi kom ned fra fjellet igjen.I tillegg til dette har vi hatt deilige, lange frokoster hver eneste dag, med perfekt kaffe, brød fra Reindyrka og stekte egg hver morgen, sammen med det beste vertskapet i verden. Vi har hatt sene kvelder med rødvin og skravling etter at fem barn er lagt og sover søtt i sengene sine. Og vi har hatt tid til å bare være i ro, leke med ungene og se de leke fint seg i mellom – det å skape gode ferievennerminner for ungene synes jeg er ekstra stas.


En heldig gutt som har den type mor som syr sengeteppe til seg

Det er virkelig noe helt eget med å være sammen med mennesker som man føler seg så hjemme hos. Hvor man er helt seg selv og man ikke føler man er til bry. En mer gjestfri familie enn herr og fru Hellsdalssåta skal man virkelig lete lenge etter og om det er noen som leser dette som kunne tenke seg en tur til Bergen, så er de absolutt å anbefale som overnattingsmulighet. Frokosten går det gjeteord om, kaffen likeså og servicenivået er høyt med hensyn på bilkjørig, bringing og henting, ordning av senger og stryking av håndklær. Det eneste vi har å utsette å vertskapet, er deres vilje til å ta seg betalt, så der oppfordrer vi eventuelle bed&breakfast-gjester om å være standhaftige.


Denne turen har rett og slett vært helt magisk. Vi trenger ikke dyre sydenreiser i tre uker eller tur med cruisebåt til ukjente farvann. Vi trenger avbrekk sammen som familie, hvor vi kan få ladet opp batterier, fylt på med nye inntrykk og nye minner – og for oss er dermed slike små reiser helt fantastiske! Da vi også i går kveld kunne groove til Prince i Vestlandshallen, en artist EkteMannen og jeg så for første gang i Oslo Konserthus for mange år siden – da føltes det virkelig som vi hadde trukket selveste vinnerloddet. En strålende ferietur ble avsluttet av en fantastisk artist – men den konserten må fortelles om i et eget innlegg, for det fortjener virkelig det!Vi er nå tilbake på Nesodden – fulle av inntrykk, nye minner og opplevelser å snakke om, og med nyladede batterier. Vi er klare for en mørk høst, en travel hverdag og utfordrende arbeidsoppgaver – bring it on!Takk for oss gode Christina, Eivind, Thea og Magnus

– og takk for oss kjære Bergen!


0 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page