top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Dugnadsånd og gulrøtter, uslåelig kombo!

Denne helgen har jammen meg vært litt pussig. Vi hadde planlagt stor dugnad i hagen denne helgen, hadde invitert den fineste familien, kjøpt inn masse mat og gjort alle forberedelsene – for så å avlyse hele greia på grunn av veldig dystre værutsikter og veldig trøtte og slitne barn etter en lang barnehage- og skoleuke.

Så ombestemte skyene seg. Litt har det jo regnet, men vi har jammen sett mye blå himmel og strålende sol også! Og; Den fine, allerede avlyste familien uavlyser seg selv og kommer likevel!

Svigermor tok turen fra Østfold, overnattet og bodde i hagen vår fra lørdag til søndag. Neida, ikke bokstavlig talt, vi lot henne sove inne, på eget gjesterom til og med. Men, hun er HageKjerring nummer 1 og er av typen som jeg er overbevist om synes det er utrolig irriterende at magen krever mat og kroppen krever søvn. Så med hennes ekspertise og Ekte Mannens sterke muskler (høh!) har det jammen meg blitt en god del tydligere hvordan hagen vår kommer til å se ut når vi får prosjektene våre ferdig – og sånt no’ blir jeg glad av! Vi har vært veldig fornøyd med oppussingen her inne, men ute har jeg syntes det har sett stusselig ut. Ikke har vi hatt egen oppgang fra garasjen heller, men det er nå altså pågang. Stor stas!


Søstrene sisters kom med sine respektive vedheng og den viktigste Tiriltopp, og så lurte vi med oss Høvdingen og Dronninga fra nabohuset og vips så var vi 13 til bords! Det ble deilig kjøttsuppe til middag, vafler og is til kvelds / dessert, men nesten det beste av alt; Etter middagen tok jeg med svigermor en liten runde i hagen for å få noen tips og råd. Blant annet sjekket vi status i kjøkkenhagen min. Vi kunne trygt konkludere med at det er litt vel overgrodd der nå (takket være mye regn og lite luketid) og at det var på høy tid å fjerne årets avblomstrede og ferdige ‘greier’, for å gjøre klart til høst, vinter og ny såing til våren. MEN; Jeg fikk med meg noen veldig fine, passe store og veldig gode gulrøtter! Gulrøttene står nemlig ranke og fine (under jorda og over) og skal få kose seg litt til nedi der, mens vi knasker på de jeg tok opp i dag.

Her kan dere se skjønnhetene, uvasket og vasket;


Når jeg i tillegg tar med at prinsesse Linnea og jeg har vært i en superkoselig barnebursdag til de fineste folka i dag, at vi har fått ordnet og fikset en god del her inne, at jeg endelig ser ut til å komme litt på vei med hjemmesiden til basketballgruppa (på langt nær ferdig, men ta gjerne en titt og si hva du synes!) og at vi hadde en veldig koselig hjemmelaget-pizza-og-ikke-hjemmelaget-øl stund med svigermor lørdags kveld, så vil jeg konkludere med at vi kan si oss godt fornøyd med helgen som en helhet!


Fine folk, å få ting unna, gode gulrøtter og verdens beste vafler – det gir meg masse med energi, men nå skal jeg forte meg i seng så den energien ikke brukes opp og jeg dermed ikke klarer å komme meg opp i morgen tidlig for å ta fatt på en ny uke.

Håper dere også har hatt en strålende helg, fine lesere!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page