top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Dugnadsånd i deilig høstvær

Jeg må bare få sagt det; En av de tingene jeg elsker ved den norske kulturen, er dugnadsånden. Eller, jeg vet jo ikke om det kun er et særnorsk fenomen, men jeg mener jeg har hørt at det ikke er på samme måten i alle andre land. Jeg liker ikke dugnad bare fordi vi akkurat har hatt det på Nesodden helgen som var, og mine søte søstre stilte opp med sine vedheng og gjorde en formidabel innstas. Jeg mener dette også i de tilfellene noen andre trenger vår innsats, det være seg borettslag, venner eller familie. Det er noe med den greia at mange går sammen om å løse en stor oppgave, hjelper hverandre; sosialt, praktisk og effektivt.


Denne helgen var det som sagt dugnad på Hellvik – vi er nemlig enda et skritt nærmere skikkelig byggestart på mamma og pappas utbyggg. Vi dro utover lørdag formiddag, og akkurat idet vi har parkert bilen og fått ungene innendørs, så kommer en diger lastebil kjørende, med gravemaskin og boremaskin på lasteplanet. Guttene var helt bananas fornøyd!

Status for øyeblikket er at området av tomten som nybygget skal stå på, klargjøres for muring. 7. november skal mureren komme og gjøre alt som er av mur på bygget. Det er halvannen etasje cirka, så det er en god del arbeid. 1. desember skal han være ferdig, og da er snekkerene klare til arbeid. Faktisk fikk vi ferdigstillingsdato i går; 15. mars! Det ble plutselig ekstremt nærme… Vi må nok snakke med meglere og få igang salg av vår bolig om ikke alt for lenge. Kanskje vi satser på å selge helt i begynnelsen av januar? Tips de du måtte kjenne som kan trenge 4-roms med en liten hageflekk, så blir vi hoppende glade. Det er jo ikke akkurat verdens beste marked å skulle ut og selge bolig, for å si det mildt, så vi er en smule nervøse…Helgen på Nesodden ble enda et eksempel på hvorfor vi gleder oss så sykt mye til å flytte ut dit. Masse familie i nærheten, frihet, natur, frisk luft, sjøutsikt og massevis, tonnevis, bøtter og lass av tid. Jeg tror rett og slett at man får ekstra timer av å bo litt mer landlig til. Det er vel slettes ikke naivt tenkt, eller hva synes du?


Det ble en deilig helg med mange timer fysisk hardt arbeid (det er nok lenge siden vi var så slitne alle mann – tonnevis av steinlemping tar på…), deilig kjøttsuppe som ‘belønning’ og koselig sosialisering. Ekte dugnad, med andre ord.

Tenk at vi skal flytte ut til en ordentlig hage, ikke bare en liten grønn flekk. En hage med epletrær, plommetær, ripsbusker, solbærbusker og et gigantisk, fantastisk pæretre. Jeg som har begynt å sylte frukt allerede… Jeg kommer til å gå bananas når vi flytter ut på Nesodden – forhåpentligvis, får vi vel si. Vi skal nok i alle fall klare å høste litt mer frukt fra trærne enn det mamma og pappa klarer for øyeblikket (ref. bildet over her, hehe!).

Vi ser selvfølgelig noen utfordringer med å flytte ut på landet; Barnehageplass, jobbing i Oslo med levering av tre troll på ulike ‘instanser’ på Nesodden, enormt boliglån, vedlikehold av enebolig og mere til. Men det får vi ta når den tid kommer….

Foreløpig drømmer vi søte drømmer om natten, satser på en Lotto-gevinst, baker kake til barnehagesjefen og pakker tingene våre litt i smug.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page