top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Det er deilig å være norsk i Danmark!

Danmark er et ofte valgt reisemål for mange nordmenn. Det er noe med at begrepet «det er dejlig å være norsk i Danmark» har etablert seg godt i den norske folkesjela, og kombinererer vi dette med særs hyggelige dansker, den gode maten og de fantastiske opplevelsene som dette landet byr på, er det klart at mange av oss har Danmark som et av våre favorittreisemål som vi gjerne reiser tilbake til.


I forrige uke var hele familien VU på reisefot, og turen gikk enda en gang til herlige Danmark, nærmere bestemt København. Vi var invitert med på bloggetur av VisitDenmark, og målet deres var at vi skulle dele hvordan vi opplevde København som småbarnsfamilie. En annen blogger var invitert med i tillegg til oss, nemlig fineste FruFly og hennes gode gjeng – så her lå virkelig alt til rette for noen fantastiske dager på tur.

Småtrollene er mer enn klare for en tur til København


Vi reiste med DFDS til København, og fikk to lugarer til vår familie på fem, med en dør mellom rommene. Å reise som en familie på fem på tur, er faktisk ikke alltid like enkelt. Det som er ‘standard tilgjengelig’ mange steder, er beregnet for en familie med to voksne og to barn. Men – med to lugarer, og det de kaller ‘connecting door’ mellom rommene, var det mer en god nok plass til oss alle fem. Ombord på skipet koste vi oss med deilige middag (årets første pinnekjøttmiddag!), fikk unna litt jobbing i den rolige og behagelige loungen med trådløst nett og deilig servering. Vi fikk tid til litt lek og moro før vi køyet tidlig – og deretter ble overfarten avsluttet med en deilig frokost dagen etterpå. Vi synes dette er en virkelig effektiv og behagelig måte å komme seg til Danmark på!

Lugarene vår var så romslig at det var plass til to skrivebord – og frøken Småtroll lot seg ikke be to ganger; her ble mangt en side stappfull av ord og bokstaver, og hun er nå om mulig enda mer skoleklar før neste høst 🙂

Server meg maten min på en litt kreativ måte, og jeg blir estatisk! Her er det eggerøre servert ombord på DFDS, i små glass med glasslokk på – herlig enkelt og herlig vakkert!

Vel fremme i København sjekket vi inn på Scandic Copenhagen, et hotell som ligger sentralt i København, både i forhold til shopping i sentrum (Strøget var kun 5 minutters spasertur unna), Tivoli omtrent «tvers over gaten» og det meste annet man trenger i en kort gåavstand unna. På Scandic Copenhagen var vi så heldige å få et rom de kalte ‘juniorsuite’, som nok en gang gjorde det å reise på tur med tre Småtroll, behagelig og enkelt. Rommet vårt var på over 40 kvm og hadde skyvedører midt i rommet, slik at vi kunne lukke dørene når Småtrollene kunne sove, og likevel ha god plass i vår del av suiten og uten at vi måtte være musestille, for at ikke barna skulle våkne.

Fresht innredet, fine farger og deilig lyst!

Kreativ tapet!

Denne veggen hadde tv på begge sider, og her ser man suiten fra delen vi voksne sov i, til delen Småtrollene sov i – og så kunne man trekke ut skyvedører fra veggen i midten, og vips; to soverom!

Vi synes suiten var fresht innredet, hadde gode løsninger, et bad som var helt okay – og med badekar!, og utsikten var virkelig upåklagelig fra 12. etasje! Det eneste vi følte vi manglet i suiten, var et kjøleskap / minibar og en god kaffemaskin. Det er rett og slett praktisk å ha et kjøleskap hvor man kan oppbevare litt drikke og kanskje en yoghurt eller tre, sånn at man kan stille den verste sulten hos små håpefulle, om det blir litt venting mellom måltider eller før man skal ut på tur igjen. Og en kaffemaskin, ja, det er rett og slett deilig luksus når man bor på hotell, synes jeg! Det å kunne starte dagen med å lage seg en god kopp kaffe idet man slår øynene opp og slumrer i hotellsengen sammen med Småtroll som er klare for å starte dagen – herlig! Likevel, det er ingenting å si på servicenivået på dette hotellet, for de fikset og ordnet og plutselig hadde vi vannkoker, kaffe og te, og det funker fint det også!

Å våkne opp og kikke rett ut av vinduet på denne utsikten, det er deilig det!

Dette er baren i lobbyen, og jeg falt pladask for lampeskjermene!

Lobbyen hadde mange ulike sittegrupper og god boltreplass for små og store! Stilrent, fine designdetaljer, kreative husker og flust å finne på for Småtroll (lekerom, spillrom og enda litt til).

Lobbyen ble pyntet med et «juletre» etter min smak

Dette er juletrefoten sin, det!

Hotellets omgivelser utenfor er også vakre!

Vi var i København fra torsdag til søndag, og selv om vi hadde noen ting vi ønsket å oppleve mens vi var der, var det likevel en deilig ro og fin fleksibilitet over hele oppholdet vårt. Vi stod opp sånn at vi rakk å spise frokost før de ryddet den bort, vi unnet oss pauser og en god hvil (og noen jobbeøkter) på hotellet midt på dagen, og vi passet på at vi stoppet på koselige kaféer og i fine butikker underveis til målet. Man får jo ikke mer tidspress enn man lager selv, tenker vi, og alt underveis er jo ofte vel så spennende som selve målet!

En av pausene våre innholdet en Faxe Kondi-flaske, og såklart tankene gikk rett på «Torsdagskveld fra Nydalen» 😉

Den første dagen trasket vi gatelangst gjennom hele Strøget, fra øverst til nederst, og fikk snust på livet, sett på folk og shoppet litt her og der. Det meste er en god del rimeligere i Danmark enn her hjemme, så Småtrollene fikk fornyet store deler av sin garderobe (som de vokser!), jeg fikk handlet inn nødendige nye notatbøker til VU (host, nødvendig og nødvendig, fru Blom, men slik ting som øker motivasjon og strukturerer hodet, det mener jeg er verdt investeringen!) og vi fikk spist middag på fantastiske Café Norden helt til slutt. Det stedet har blitt et sted vi alltid må innom når vi er i København, både for den gode maten, den herlige stemningen og de kreative måtene mat og drikke serveres i, og fordi beliggenheten er helt genial, midt i hjertet av København.

Noen fargeblyanter og en tegneblogg – mer skal ikke til for at to frøkner storkoser seg uansett hvor de er!

Ingen København-tur uten minst ett måltid fra Sticks ‘n Sushi! Vi hadde booket det inn for lørdagskvelden vår, men vi hadde ikke tatt i betraktning at mange andre tenkte det samme, og dermed at Sticks ‘n Sushi-restaurantene i nærheten av hotellet vårt var fullbooket. Scandic Copenhagen vårt løste dette galant; vi fikk sitte i lobbyen og spise vår take-away fra Sticks ‘n Sushi der! Mmmm… Det smakte himmelsk, som alltid

Med fem Småtroll på tur, er det ikke alltid lett å få tid til å skravle skikkelig sammen for oss voksne. Dette lekerommet hadde Scandic Copenhagen rett ved siden av frokostsalen, og dermed; når Småtrollene var ferdig og spise, koste de seg her inne, mens vi voksne vi skravle og drikke vår morgenkaffe. En god deal, synes vi 😉

Dagene våre i København ble fylt med akkurat det vi liker når vi er på ferie i denne byen! Vi fikk lagt inn en lang ettermiddag og kveld på Tivoli, utvalgte medlemmer av våre to familier (menn og barn) fikk besøkt Den Blå Planet, vi fikk alle ruslet gatelangs i det fine området på Vesterbro, utvalgte medlemmer av våre to familier fikk unnet seg noen timer med shopping uten menn og barn, og disse utvalgte fikk også lagt inn kakespising på Cafe Smushi. Både den magiske opplevelsen av jul i Tivoli, og noen av shoppingperlene vi har vært innom, kommer jeg tilbake til i senere blogginnlegg – så stay tuned om du er interessert i slikt!


Såklart vi måtte teste årets juleøl / julebryg fra Tuborg – og ja, det ble godkjent!

Etter endt opphold i fantastiske København, var det ikke slutt på sommerfuglene for vår del – det var heller en kraftig økning. Familien VU skulle nemlig fly hjem til Norge, og det er noe Småtrollene aldri har gjort før (og som fru VU ikke er spesielt glad i). Jeg er ganske sikker på at Norwegian fikk god hjelp til å lette akkurat med dette flyet, for det var flust av sommerfugler i magene til små og store VUer, men det var nok bare bra – for det ble en nydelig flyvning tilbake til moderlandet! Vi så både solnedgang og måneoppgang (?), Småtrollene slapp unna voldsomt trykk i ørene og vi alle koste oss stort sett hele turen over. Så nå har vi gjort det også!

Spente, klare – og litt urolige!

Godt plassert ombord på rad 4 og klare for take-off!

Vi fikk det bevist enda en gang; over skyene er himmelen alltid fantastisk!

Som nevnt; det kommer et eget Tivoli-innlegg her på bloggen, for makan til magisk og vidunderlig opplevelse skal man nok lete lenge etter og slikt fortjener et helt eget innlegg! Det blir også et blogginnlegg med noen av mine gullfunn fra shopping i de skjønneste butikker i København, så sving gjerne innom bloggen igjen om noe av dette kan være av interesse.

TAKK for oss fine, gode, varme og herlige København – vi gleder oss allerede til vi sees igjen!

Flere av oss har delt bilder fra turen vår til København, så om du kikker innom hashtaggen #bloggturVisitDenmark på Instagram, finner du mange bilder der – delt av både små og store reisende! Det har vært en annen bloggtur etter at vi var på tur, så scroll deg litt nedover på den hashtaggen om du vil se våre bilder. Vårt fine reisefølge har også blogget om denne turen, så sving innom bloggen til Heidi her: FruFly.


Du får info om alle nye innlegg fra bloggen min, samt at jeg deler blogginnlegg jeg liker aller best fra andres blogger av og til. Lurer du på noe? Spør davel!

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page