top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Det blåser friskt på toppene

Eller mer riktig for min del; det blåser frist i kjelleren, altså på mitt hjemmekontor. Her i huset tror vi på rykter om at strøm koster dyrt om dagen, så denslags driver vi ikke med. Oppvarming, altså. Jeg mistenker at vinden i ansiktet mitt og den friske brisen som fyker over tastaturet stammer fra et nyinnsatt vindu her inne som ikke nødvendigvis er fullstendig tett. Det sies at frisk, kald luft er godt for hjernen, gjør det ikke?

Enda godt det vinduet ikke er tett – for undertegnedes hjerne trengs særs skjerpet i tiden fremover!


  1. I dag har jeg gjennomført et oppfølgingsmøte med Office Team. Vi har lagt strategi for den videre kommunikasjonen i sosiale medier. Det blir utrolig spennende å skulle skrive og etablere dialogen for dette selskapet – faktisk av flere årsaker. Ett poeng er at dette er et fullstendig annet segment enn det jeg jobber mot for Home&Cottage. Nytt segment betyr nye, spennende utfordringer. Et annet poeng er at dette firmaet nå har en interessant David vs Goliat-historie knyttet til seg, de har oppnådd gode resultater til tross for en stram økonomisk situasjon i Norge i fjor og de har spennende planer for selskapet sitt i 2010! Denslags blir det god blogging og kommunikasjon ut av!

  2. Jeg har per nå to konkrete utestående tilbud til to veldig forskjellige kundecaser. Ikke bare er de forskjellige fra hverandre, men de er også forskjellige fra de to kundene jeg allerede har. Ingenting er signert enda, så jeg kan ikke si så mye om dette – men det ene selskapet har en stor og forholdsvis kompleks organisasjon med mange små og lokale kontor spredt i Norge, mens det andre selskapet har en ekstremt konkret målsetning om økt merkekjennskap til et konkret produkt over en spesifisert tidsperiode, altså ikke langsiktig omdømmebygging som jeg jobber med for de to eksisterende kunde mine. Ulike utfordringer, ulike mål og målgrupper og mange spennende arbeidsoppgaver for min del!

  3. I dag har jeg fått kastet meg over noen praktiske oppgavene ved å starte egen bedrift. Jeg har innhentet et par tilbud på bedrifter som kan føre regnskap for meg (gode tips mottas med stor takk!). Jeg søkt om medlemskap i MVA-registeret. Vet vel strengt tatt ikke om dette var noe jeg ville søkt om på egenhånd – jeg mistenker de er dårlige på å holde gode fester og ta vare på medlemmene sine i denne gruppen, men må man, så må man. Businesslivet er tøft sånn.

  4. Jeg har lest over et av intervjuene jeg gjorde forrige uke – og for en utrolig spesiell opplevelse! «…sier Astrid Valen-Utvik», «…mener Astrid Valen-Utvik» Ikke vant til å se mine meninger så svart på hvitt, så opplest og vedtatt …på en måte. Men, må si jeg synes journalisten har gjort en god jobb med å samle sammen mitt timesvise babbel til en saklig artikkel med innhold. Faktisk ganske imponerende gjort.

Utover dette har dagen min også inkludert privat, men faglig relevant, sosialisering også. Vel, lunsjen med min søster var kanskje ikke spesielt faglig relevant (men definitivt hyggelig!), men vi fikk lunsjbesøk av en god barndomskompis av meg – og han stod for den faglig relevante delen. Det er merkelig hvor godt det er noen ganger å avstemme tanker, ideer og utfordringer med en annen med erfaring fra deler av det samme som en selv holder på med. Ikke det samme i forhold til oppgavene jeg utfører, men det samme i forhold til å drive konsulentvirksomhet. Etablere firma, holde orden i regnskapet, avstemme prisstrategien min, tjenestene mine, min vurdering av kundegrunnlaget mitt – og så få et klokt hode til å dytte meg i en annen retning her og gi meg kaps på skulderen der. Takk for praten, det gjorde godt!

Nå er det også på tide jeg får en sving på hjemmesidene til firmat mitt. Jeg har booket domenet Valen-Utvik.no – men må nok ta en telefon til Domeneshop.no for å få litt guiding ift hvordan jeg skal få noe innhold på siden. Jeg må også ta tak i logoarbeidet – men her er jeg redd mine ferdigheter ikke strekker helt til… Om noen av mine lesere er en racer på photoshop og denslags og har lyst til å bistå meg med litt kreative tanker rundt logoprosessen, så bare gi en lyd; All hjelp mottas med stor takk!

Nok en god dag for det nyoppstartede firmaet Valen-Utvik er over. Jeg sier meg fornøyd med dagens innsats og tror jeg skal feire det med å ta meg tid til mer kos med søster og bittelille niese Maja i morgen; Da venter jeg nemlig de på overnattingsbesøk!

Viktig å være litt sosial oppi all denne ‘galskapen’ også, ikke sant?

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page