top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Denne dagen er til å smile av!

Noen dager er bare …så gode!

Jeg klarer ikke alltid sette fingeren konkret på hva det er som gjør en dag skikkelig god, og hva som kan gjøre den neste dagen mye mer gruffete. Min erfaring er at det ikke nødvendigvis trenger å være så veldig logisk hvorfor det tipper den ene eller andre veien, men at dagen i dag er god – dét tror jeg at jeg kan forklare.


I går investerte jeg en god del sene kveldstimer foran macen, med ett fokus for øyet; å få kontroll og struktur over mailboksene mine. Gamle mailer ble arkivert, mailer som skulle besvares ble besvart og oppgaver som skulle gjøres basert på en mail, ble ført inn i vårt oppgavehåndteringsverktøy. En av de tingene som uten tvil er en enkel måte å få meg i gruffete humør på, er når jeg har følelsen av å ikke ha et visst nivå av kontroll på arbeidsoppgavene mine. At ting koker og at jeg har mange baller i luften, det elsker jeg! Men når det koker så det nesten koker over, og jeg ikke føler meg sikker på at jeg får landet og kontrollert og tatt hånd om det jeg skal ta hånd om – ja, da havner jeg rett over på gruffsiden av hverdagen. Men – med en følelse av oversikt og kontroll, da kommer kreativiteten, den gode pusten, den deilige mestringsfølelsen og naturligvis; smilet!

En annen ting som er med å gjøre dagen i dag så god, er rett og slett værmeldingen! Eller, jeg har strengt tatt ikke sett på værmeldingen denne uken, i dag eller for helgen, og faktisk følger jeg sjelden med på værmeldingene. Men – jeg har overhørt hva andre snakker om – og guri malla, så mye dårlig vær det er meldt! I hvert fall når det kommuniseres ut av munner jeg møter på min vei. Slikt er med på å gjøre mine dager gode, for været har jo slettes ikke vært så aller verst! Jeg liker å bli positivt overrasket og når jeg ser glimtvis sol, det bare regner av og til (i motsetning til hele tiden, som ofte disse munnene hevder) – og temperaturen absolutt ikke er ille, da blir jeg glad. Jeg kan gå i småsko i byen og kan dra på trening i shorts og t-skjorte – da er det vel ingen grunn til ikke å smile?


At dagen i dag heter fredag, er naturligvis også med på å gjøre dagen automagisk ganske så bra. Dette er dagen som markerer slutten på en arbeidsuke og begynnelsen på en helg – i hvert fall i prinsippet. Når man jobber slik vi gjør, kreves det ofte at det jobbes en god del både lørdag og søndag, men på den andre siden; jeg er også takkenemlig for at jeg for eksempel kunne tilbringe noen gode timer med en kjær søster på dagtid i går, selv om det var torsdag. Fleksibilitet i ukedagene, betyr naturligvis at det kreves en viss innsats i helger og på kveldene. Det trives jeg så godt godt med, at jeg bare må smile!

Selv om helgen skal inneholde en god del jobb, har vi også mange fine, sosiale planer med noen av de fineste folka vi vet om. Bursdagsfest for skjønne niesen, bytur for å møte fine bergensere som har en weekend i hovedtaden, og jeg har til og med fått booket inn en søndagstrening med fin treningsvenninne. Jeg må jo bare å smile!


Og vet dere, helt til slutt, må jeg rett og slett fortelle at jeg smiler litt ekstra fordi det er så mye kult som skjer for tiden! Det er så mange ting jeg vil dele med dere! Jeg har innlegg på innlegg på innlegg klart i hodet mitt, så nå gjelder det bare å få det ut av hodet, gjennom fingrene mine, via tastaturet, og inn i bloggen. En liten smakebit på hva jeg har lyst til å skrive om i tiden fremover;

  1. Vi har fått unna mange av prosjektene i huset, som har stått på vent alt for lenge. Innredning av Småtrollenes rom, maling av trapp, tapetsering av vegger, bygging av plattinger – og enda mer gøy! Kjøkkenhagen bærer sine frukter (grønnsaker) og jeg har gjort noen nye interiørinnkjøp jeg har lyst til å dele. Jeg håper å få vist frem litt av dette etterhvert – og håper dere vil se!

  2. Det er utrolig mye spennende på gang for VU fremover. Høsten handler om kurs og foredrag i fleng, nye visittkort og nettsider, nye samarbeidspartnere, nye kunder – og spennende prosjekter for eksisterende kunder. Vi jobber i disse dager med å knytte til oss freelancere, slik at vi kan få hjelp til å få gjort alt vi vil – og jeg merker virkelig behovet for å ha noen oppegående folk å drodle med når det gjelder mine gründerutfordringer! I tillegg har undertegnede uttalt seg litt i ulike medier, og det burde vel også kanskje deles?

  3. Jeg kommer stadig over verktøy, apper og andre ting, som jeg tenker kan være greit å dele med flere. Hjelper det meg, så hjelper det kanskje andre? Det samme har jeg lyst til å gjøre med praktiske ting i hverdagen. Opplever du av og til skrivesperre? Eller at du står fast i arbeidsoppgavene dine? Jeg har lyst til å blogge om hvordan jeg kommer ut av det, og kanskje finner du noen tips – eller vil dele dine tips med oss?Har du noen preferanser på hva du gjerne vi jeg skal blogge først om, så er jeg absolutt åpen for innspill i kommentarfeltet her. Interiør, gründerlivet eller praktiske tips til gode systemer og god kommunikasjon – jeg lar dere bestemme!

Jeg håper DU har en strålende dag og at du smiler

hele veien herfra og ut hele helgen. Aller helst starter du mandagen med et smil også, det håper nemlig jeg å kunne gjøre!Bildene i dagens innlegg er delt fra min Instagram-konto, følg meg gjerne der også om du vil!Jeg lanserte også i går min egen neglelakkblogg på Tumblr, så om du vil følge med på #DagensLakk, så blir jeg veldig glad for det. Der deler jeg også andre neglelakkbilder jeg kommer over på min vei, så forhåpentligvis blir dne bloggen full av neglelakklykke om kun kort tid! 😉

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page