top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Deilige luksus med sukker på

For noen fantastiske dager vi har hatt i det siste! Været har vært alt fra helt vidunderlig, fantastisk og strålende, til sånn helt okay passe, men noe av som virkelig er helt fantastisk med å drive eget selskap, så er det muligheten for å ha hjemmekontordager på de mest solfylte dagene – og da til og med flytte kontoret ut og bedrive terrassejobbing. Denslags gir flust av energi og det igjen gir mange av disse små tids- og lykkelommene i hverdagen som vi er så utrolig glade i og takknemlige for. Og med disse små tids- og lykkelommene i hverdagen vår, blir dagene gode.

Takk til Lena i Brukt & Antikk – jeg elsker de blå detaljene på terrassen vår!

Dager som starter med å få tusle rolig i strålende solskinn til barnehagen, med en liten lanke trygt plassert i hånden min. Lille, store prinsesseSmåtroll kan ta seg god tid, gjerne stoppe for å snuse på noen blomster, mens vi hele tiden diskuterer livets underfundigheter eller kanskje tar oss tid til å grave opp en mark eller to. Alt før vi kommer frem til barnehagen. Aller helst hinkehopper prinsesseSmåtroll hele veien, samtidig som hun nynner på «Eg må ha, eg må ha, solbriller på!» Deilig luksus!


Dager som inkluderer å kunne ta seg tid til å spise sen frokost og drikke nykokt kaffe sammen med EkteMannen, på den blå benken midt i hagen vår, før arbeidsdagen får lov til å starte skikkelig. Den benken som er perfekt plassert om man vil høre humla suse og ha full oversikt over vårt aldrende pæretre, valmuer i full blomst og resten av hagen vi er så glad i. Det å kunne ta seg tid til å sitte litt ekstra, kanskje til og med etterfylle kaffekoppen og ta den med på en liten hagevandring. Man har rett og slett ikke noe å klage over når man kan nyte god kaffe fra fin kopp samtidig som man gir skryt til Klematisen som villig og lydig ser ut til å klatre der den har fått beskjed om å klatre. Deilig luksus!


Dager hvor omtrent hele hverdagslivet vårt leves på utsiden. En terrasseplatting vi har bygd i hagen gjør nå virkelig nytten for seg. Store deler av dagen brukes den som hovedkontor for VUjobbing, og er vi riktig heldige, tar kjente en kaffekopp med oss der, før menneskene svinser videre i livene sine. Utover ettermiddagen blir plattingen invadert av Småtroll som er klare for lekselesing, før de skal svinse over på gressplenen, klare for tidenes fotballkamp. Når det så er tid for kveldsmat for Småtrollene, merker Husfrua to ting; 1. Hun vil ikke inn og 2. Hun tenker at ettersom huset omtrent ikke er brukt, og dermed er forholdsvis ryddig, så hvorfor avslutte kvelden med brødsmuler, yoghurt og bananskall ujevnt fordelt på møbler, gulv og Småtroll? Kveldsmaten tas dermed også ute! Så når Småtrollene er godt plassert i sengene sine, tar de voksne VUene med seg noe godt drikke i glasset, foretar noen vannkanneturer til tørste blomster – og lurer deretter noen glade naboer over på besøk for litt kveldsskravling. Deilig luksus!

Takk til Line og Jeanette hos Solfang! De fikk meg til å kjøpe tulipaner i fjor, sånn at jeg har disse vakre skjønningene å se på nå!

Dager hvor ting går mer stang inn enn stang ut. Dager hvor nye kunder takker ja til å jobbe med VU – og dager der våre allerede eksisterende kunder, smiler og sier fine ting. Dager der vi får mange gode koser og kyss av fine Småtroll, som tar seg tid til å fortelle om dagens høydepunkter. Dager der fine barnehagedamer gir oss ros for måten vi snakker med barna våre på. Dager der vi har tid til å registrere at peonene vi plantet i fjor, har flust av knopper, hvor noen så vidt har begynt å sprekke opp, og gir oss dermed et lite glimt av hvilken fantastisk skjønnhet som ligger der bak og lurer. Dager der man velger å sitte i skyggen, ettersom man har fått nok (nok!) sol for dagen. Dager der sushi, grillpølser og tortillas med salmalaks er middagene. Dager der man har drukket Chablis Grand Cru to kvelder på rad, hvorpå flasken er tom og det ikke er fordi EkteMannen og Husfrua har helt innpå med de deilige dråpene, men fordi vi har hatt noen å dele med. Dager der man føler seg godt fornøyd med at regningsbunken er ryddet i og sortert på dato, om enn ikke betalt. Dager der man tenker på alt man har, fremfor alt man ikke har. Dager der man tenker på hvordan man har det inni seg, fremfor å tenke på alt man gjerne skulle fikset på utvendig. Dager der man teller alle gode relasjoner og erkjenner at man er rikest i verden.

Dager der den kriblende, sitrende lykkefølelsen flommer

og takknemligheten kjennes som en varm, god klump i magen. Deilig luksus med sukker på!


Forresten folkens;

Bloggen har nå fått sin egen facebookside!

Jeg håper du vil klikke deg inn på facebook og trykker liker på siden min,

så lover jeg å gjøre mitt beste for å gjøre den facebooksiden interessant å følge fremover.


Sees vi på facebook?

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page