top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Deilig ferie …med en fin dæsj jobb

Herreminhatt, vi er så fantastisk heldige!

Som jeg skrev om i forrige blogginnlegg, er nok definisjonen av ferieidyll forskjellig fra familie til familie og person til person. Og bare for å ha rettet opp i eventuelle misforståelser ved forrige blogginnlegg; jeg mente ikke at alle som ønsker andre ferier enn det vi ønsker, eller som planlegger ferier bedre enn oss, gjør noe feil, stresser for mye eller har feil verdier. Absolutt ikke! Jeg mente bare å si at jeg synes det er fint om alle gjør slik som passer best for deres egen familie, og ikke sammenlikner seg selv og hverandre mot andre familiers ønsker og mål for ferier. Det som er kjedelig for deg, er supert for oss – og det som er masete for meg, er helt strålende for noen andre. Men nok om det og tilbake til hvor heldige vi er!

Vi har det nemlig virkelig helt fantastisk nå – og jeg har en stor, god klump av takknemlighet godt plantet i magen.

Småtroll vandrer gatelangs


Vi har booket altså en helt super leilighet på Østerbro i København, for tre fulle uker, gjennom en strålende tjeneste som heter airbnb. Klikk deg inn og sjekk ut mulighetene som finnes der før du skal ut og reise (og bo) neste gang, det kan virkelig varmt anbefales! Du kan leie alt fra et rom for kun én natt, til lengre opphold i større leiligheter (eller hus for den saks skyld), slik vi har gjort. Vi booket denne leiligheten på 150 kvm, med flere soverom, stue, kjøkken og spisestue – og til og med inkludert en helt fantastisk takterrasse på taket av København. Det aller meste av det vi trenger, er på plass, og det er rett og slett veldig praktisk å kunne lage vår egen mat, kunne legge Småtroll i ett soverom, mens vi ser på en film i stua, ha vaskemaskinmulighet og kunne parkere bilen et sted som føles trygt og godt. Beliggenheten er det heller ingenting å si på, da området vi nå bor i, er som Majorstua ligger i forhold til Oslo sentrum. Vi har investert litt tid på å leke og titte oss nedover fra leiligheten vi bor i og helt ned til Nyhavn og sentrum av København. Etter å ha fått med oss en konsert i forbindelse med Copenhagen Harbour Jazzfestival, tok vi bussen hjem igjen – for det hadde nok vært på grensen til barnemishandling om vi hadde tatt samme gåturen tilbake også. Minste prinsesseSmåtroll sluttet med vogn for to år siden cirka, og vi glemmer faktisk litt å tenke på hvordan det er for å så små ben å gå langt, men hun klager ikke, så da går det vel greit.

Lykken er å snuble forbi en plass hvor et jazzband spiller i forbindelse med Copenhagen Harbour Jazz festival, og Småtrollene kan spise is og danse til deilige jazztoner.

Møkkete og blid!

Hvem har sagt at strandnett kun er forbeholdt stranden? Jeg elsker mitt nett fra TineK, kjøpt hos fine Hviit. PS: Passer godt på lommeobok og iPad, så veskenappere ikke får tak i det 😉

Som jeg skrev litt om sist, er det mange som har reagert på at vi vil være hele tre uker her i København, med barn, og mange har respondert med store spørsmålstegnansikt og lurt på hva vi skal finne på i en by, sammen med barna, i tre uker. Men – dette er uten tvil det eneste riktige for oss denne sommeren – og kanskje de neste somrene også, for gurimalla som vi koser oss!

Vi voksne er selvstendig næringsdrivende med et lite firma, og kan (og vil) ikke ta tre fulle uker med ren ferie. Denne ferien måtte derfor uansett bli en ferie inkludert en god dæsj jobb. Men, det er akkurat det som er så perfekt med ferie sentralt i København. Vi booket en leilighet med trådløst nett, slik at vi kan få unna noen timer jobb på kveldene eller på formiddagen før vi går ut. I tillegg kan vi gjøre som vi gjør akkurat nå; sette oss på en kafé med trådløst nett, slik at vi får unna litt skriving mens Småtrollene hviler beina sine og får spille litt spill, høre på musikk eller lese litt blader og bøker. Virkelig noe som funker for oss alle fem, og da kan vi vel ikke annet enn å være veldig godt fornøyd?

Frokostlunsj på Café Europa i Strøget

… eller kaffe og en fløtebolle på Peter Beier Chokolade, i nærområdet?

Ferie for oss er at vi kan la Småtrollene være våkne så lenge de føler de selv funker. Å ha tre uker i København, gjør at vi ikke må presse inn alt av gjøremål og severdigheter i løpet av et kort tidsrom, og vi kan dermed ha late morgener hvor Småtrollene tar med dyna inn i stua og bruker minst en time på å våkne mens de leser Donald (alternativt Anders And), mens EkteMannen og Husfrua kommer til seg selv, nyter en god kopp kaffe og får unna litt morgenjobbing. Vi kommer oss sjelden ut av leiligheten før lunsj, og med litt sosing hit og dit, blir klokken gjerne 15 før lunsjen spises. Hvorpå middagen gjerne blir kombinert med kveldsmat, og så er det rett i seng. Vi har definitivt stilt inn kroppene våre på ferietid og det er helt herlig!

Når dagen starter i en hengekøye, med et morsomt blad, da må jo dagen bli bra?

… og når dagen avsluttes med leking med ny Lego, da må vel drømmene bli søte?

Tre uker i København gjør det mulig å bruke flere dager i begynnelsen av ferien, kun på å bli kjent i nabolaget vårt her på Østerbro. Å finne det nærmeste stedet de lager god kaffe og serverer gode bakevarer. Sikre oss steder for take-away på dager vi ikke vil lage selv eller spise ute. Gå turer og ikke vite hvor vi ender. Sette oss på en buss, bare for å lære hvor den kjører, slik at vi vet det til en gang vi trenger bussen. Ferie er å kunne si oftere ja enn nei til Småtrollene, og følgelig høre takknemlige utsagn som «Dette er den beste ferien i verden!» og «Dere er verdens beste mamma og pappa!» Greit nok at de ikke har all verdens beste sammenlikningsgrunnlag på akkurat mamma&pappa-fronten, men vi tar med oss komplimentene og får enda mer trygghet på at våre valg for vår familie, er det riktige.

I den hvite bygården på bildet nedest til høyre bor vi, i de tre vinduene øverst. Og lavendelkassen og bilde av Københavns tak, det er tatt fra takterrassen der vi bor!

Vi har skjønt været hjemme i Norge ikke er av den beste sorten, men vi føler virkelig vi er heldige med været her i København. Stort sett opphold, glimtvis sol og fantastiske solnedganger!

Vi kom hit mandag kveld, og er dermed godt igang med dag fem av Københavnferien vår. Vi har ikke prioritert noen av hovedattraksjonene enda, annet enn shopping i Strøget og en liten svipptur innom Nyhavn. Men vi har brukt mye tid på å gå gatelangs, titte innom søte, små interiørbutikker eller klesbutikker med fine, danske barneklær. I tillegg har vi tittet innom cirka hver eneste lekebutikk vi har gått forbi, og Småtrollene har dermed sikre seg nye leker, fine tegnesaker og nye kosedyr, i tillegg til mange nye ting på den berømte «Ønske seg»-listen. Vi spiser god mat på nye steder hver dag, spiser minst en is om dagen og er helt fascinert over hvor stort utvalg butikkene har her nede, til en mye bedre pris enn vi ser i butikkene i Norge. Vi bruker lang tid på å gå gjennom parker på vei fra ett sted til et annet, sånn at vi kan se på alt rundt oss, ta bilder og leke oss gjennom byen.

Jeg ♥ kart!

Vårt gull!

Naturens gull!

… i skjønn forening!

Og så legger vi oss alt for sent, alle sammen. Faktisk, Småtrollene legger seg såpass sent at det bare er så vidt vi voksne klarer å tvinge oss våkne nok til å kanskje se en film eller lese litt før vi legger oss, bare for å skvise inn litt voksentid også i løpet av døgnet.

Våre aller, aller fineste stortrives, og da stortrives vi også

Nå skal vi pakke sammen iPader, macer og de fineste Småtrollene vi vet, og tusle litt mer i Østerbros gater. Vi skal se om vi finner noen flere små, søte butikker vi kan tilfeldigvis titte innom, handle med oss litt mat – og så traske hjem til leiligheten igjen. Dagen i dag er forbehold nærområdet vårt, etter at alle Småtrollene var i seng først kl 23 i går, og derfor helt sikkert har godt av en litt roligere dag, med litt tidligere tur til senga i kveld.

Dette ble et langt innlegg om hva som er ferieidyll for oss

– hva er ferieidyll for deg og dine?


Jeg håper du opplever din type ferieidyll akkurat nå,

eller at du har det i vente om kun kort tid!


God lørdag alle sammen,

nyt den med dine fineste!

Forresten – kjære tyver; nå har dere fått vite at vi er utenbys og dermed ikke er hjemme og passer på huset vårt. Beklager, men det er nok likevel ikke noe sjakktrekk å forsøke og rane huset vårt for min eminente neglelakksamling, vårt lille vinlager eller staudesamlingen i hagen vår. Vi har nemlig lånt bort huset hele perioden, så det er alltid folk i huset. Men, det er særs hyggelige folk da, så om du, kjære tyv, trenger selskap, så er de absolutt å anbefale. Men ikke stjel de, for vi vil gjerne ha de der når vi kommer hjem også…

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page