top of page
Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Blomkål- og brokkolisuppe

Ah, jeg føler meg virkelig som en ekte husmor de gangene jeg lager mat helt fra bunn av. Jeg liker å vite hva slags ingredienser jeg putter i ungene mine og vi føler vel vi har et ganske normalt og sunt kosthold, i alle fall i vesentlig grad. Ikke fanatiske på noe vis, men vi forsøker ha et fokus på å få i oss selv og ungene mest av den ‘riktige’ maten. I en hektisk hverdag er det lett å bruke halvfabrikata og jeg er definitivt ikke av de som ser ned på folk som gjør det. Naturlig nok egentlig, siden vi tross alt gjør det både titt og ofte selv. Men likevel – jeg synes det er utrolig stas når jeg oppdager nye metoder, oppskrifter og måter å gjøre ting ekte og godt på, samtidig som vi holder det akkurat så ambisiøst som en småbarnsmor kan klare.


I dag ville jeg prøve meg på blomkål- og brokkolisuppe. Vanligsvis bruker vi suppeposen ved samme navn, putter opp i brokkoli og blomkål og føler egentlig at det er ganske næringsrikt og greit. Likevel, jeg vet jo ikke hva den suppeposen faktisk inneholder og hvorfor ikke fikse det fra scratch? Etter en kjapp forespørsel på twitter fikk jeg råd fra selveste Hobbykokken (med den geniale bloggen ved samme navn) samt et godt tips fra @bruvik. Jeg fant ut at jeg skulle ta utgangspunkt i disse rådene, samtidig som jeg gjorde ting litt på min egen måte. Man kan vel aldri følge en oppskrift til punkt og prikke, kan man vel?

Forresten; Blomkålen så jeg i går var begynt å bli litt pjusk og myk, så jeg la den i en skål med vann, vendte den noe ganger og lot den ligge over natten. I dag var den good as new igjen.

Så – til oppskriften og fremgangsmåten. Jeg gjorde følgende;

  1. Skar opp blomkål og brokkoli i buketter, skar bort stilker og blader

  2. Kuttet opp en løk

  3. Tok 1 ss smør og 1 ss olivenolje (brukte basillikumolje) samt 1 ss karri i en kjele

  4. Tok oppi løken og lot det steke i ca 10 minutter

  5. Blandet ut 2 grønnsaksbuljongblokker med 1 liter kokende vann og helte det oppi kjelen

  6. La oppi bukettene med blomkål og brokkoli og lot det hele koke under lokk i drøye 10 minutter

  7. Helte alt oppi blenderen og kjørte den til grønnsakene var helt most (nb – denne mengden var litt i meste laget for vår blender så vær forsiktig så det ikke spruter over)

  8. Helte blandingen tilbake i kjelen

  9. Helte i 1 dl fløte og et beger med lettrømme

  10. Krydret med salt og pepper og lot det hele få et lite oppkok




Et voila!

I all beskjedenhet så tror jeg rett og slett dette var en av de aller beste suppene jeg har smakt! Nå skal det sies at jeg ikke er spesielt bevandret på suppefronten, men likevel – jeg ble veldig fornøyd. Enkelt, sunt og godt!

En morsom liten detalj var da skolegutten kom hjem, proklamerte at han hadde spist suppe på SFO og derfor var skuffet over middagsvalget mitt. Etter første prosjonen med suppe stoppet han opp og sa: «Mamma, dette var helt fantastisk godt, enda jeg ikke trodde det. Kan jeg få en porsjon til?» Denslags varmer mammahjertet mitt helt inn til roten.


Om dere trenger bevis på at denne suppen faller i smak både hos store og små, kan dere ta en titt på bildet av prinsessen i full iver over suppeskålen sin. Hun er en av de som spiser mat med absolutt hele seg, noe vi tror hun har arvet fra mormoren sin, men vi håper likvel hun skal klare å kontrollere måten maten kommer inn i munnen på bedre med tiden.

At hun koser seg er det derimot liten tvil om!

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page