• Astrid Valen-Utvik

Bål, pinnebrød og solstråler!

Dager som i dag er virkelig helt vidunderlige!


Vi har ikke vært skjemt bort med godt vær denne påsken, men i dag viste solen seg frem igjen – og vi var klare til å nyte hver stråle vi kunne få. Sekken var pakket med ved, porsjonspakket Salmalaks, pinnebrøddeig og skillingsboller – alt vi trengte til en treretters meny i nærmeste skogholt. Og ja, jeg mener seriøst nærmeste skogholt. Vi kan nemlig ikke skryte på oss en lang og slitsom tur på en stor fjelltopp før vi satt igang med kosingen vår. Vi gikk ca 10 minutter, små ben tatt i betraktning, til en plass hvor parkbenkene og bålplassen var klar. Men uansett; både små og store storkoste seg på våre tre timer i friluft! Eneste vi manglet var nytraktet kaffe og noe å lese på, men det får vi fikse neste gang.


Om noen aner en bitte liten inspirasjon til å gjøre som vi gjorde i dag og vil utnytte de få solstrålene vi har til å kose seg i skog og mark med de beste folka, så anbefaler jeg gjerne det vi hadde på menyen i dag;

Pinnebrød

4 dl hvetemel

1/2 ts salt

2 ts bakepulver

4 ss olje

1 1/2 dl melk

Putt deigen i en pose og legg på tur. Vi var nok uerfarne pinnebrødgrillere, så våre ble litt svidd (altså for nære flammene) og alle ble ikke helt gjennomstekt, så tipsene er; Ikke for tjukk leiv med deg rundt pinnen og lange, stabile pinner som man kan stikke i jorda og la stå der en god stund. Ungene tipset oss også om å ta med rist neste gang, og det hadde nok vært ganske greit – i alle fall når det kommer til neste rett;

Salmalaks i porsjonspakker

Salmalaks

God olivenolje

Salt / pepper

En dæsj fløte

Dette kan naturligvis varieres i alle mulige retninger, men vi holdt det enkelt i dag for å sikre oss at vi kom oss ut fort nok og siden vi tok det hele litt på sparket. Neste gang kutter vi noen grønnsaker og putter oppi, det aller meste går.


Takk for turen!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle