top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Avgjørelsen er tatt!


Nå har jeg bestemt meg; Jeg skal starte egen business.

Jeg har tenkt lenge og vel, lett med lupe etter argumenter i favør av hvorfor jeg ikke burde gjøre dette og jeg har samlet alle argumentene om hvorfor akkurat nå i en liten kurv. En kurv som er så liten at man ikke skulle tro den hadde særlig vekt på en for-og-imot vektskål. Men, med store utfordringer med å finne gode argumenter på hvorfor ikke akkurat nå – så holdet det selv med en liten kurv med gode argumenter, for at vektskålen skulle tippe i retning av selvfølgelig akkurat nå!

Egentlig føler og tenker og tror jeg at jeg nok kunne hatt en kjempestor kurv på den vektskålen og at jeg likevel hadde klart å fylle den med gode argumenter for hvorfor akkurat nå. For så mye føler jeg at ting stemmer akkurat nå, timingmessig, markedsmessig og for meg personlig. Men det er viktig å være nøktern. Kaste seg ut i ting, javel – men bare om det er veloverveid – og da heter det vel ikke å kaste seg ut i det, gjør det vel? Jeg virkelig beundrer folk som klarer å ta sats, hoppe og kaste seg ut i det – uten å ha tenkt nøye gjennom ting på forhånd. Feile eller lykkes med en fin holdning om at ‘det ordner seg uansett’. Men sånn er ikke jeg skrudd sammen. Jeg tror definitivt på at ting uansett vil ordne seg, men jeg skal ha gjort mitt på forhånd. Jeg skal ha tenkt igjennom det jeg har hatt sjans til å tenke på, vurdert de farene og de mulighetene som er synlig for meg. Og så gjøre mitt valg basert på det.

Og nå er valget ferdig. Responsen jeg har mottatt når jeg har diskutert businessen min med folk, tilbakemeldinger jeg har fått etter å ha vært i møte med et konkret firma ang dette – de har vært såpass gode, at jeg føler dette er helt riktig tidspunkt. Jeg kommer naturligvis til å ville ha en «vanlig» fulltidsjobb også, men nå vil jeg ha en egen business ved siden av – et lite hjertebarn, om du vil – som forhåpentligvis gjør at jeg får noe betalt for å drive med hobbyen min, dette jeg liker så godt. Det å skrive, formidle, kommunisere, skape dialog. Se nytten av ny teknologi og nye medier. Og da altså hjelpe andre bedrifter til å se det samme som jeg ser. For det er det jeg vil at businessen min skal gjøre; Hjelpe bedrifter i gang på de sosiale mediene, lære de til å se nytten av det, lære de til å ville kommunisere med kundene sine – i dialog, ikke monolog. Til å se hvert bidrag, hver tilbakemelding fra hver enkelt kunde som noe positivt, noe som kan gjøre selskapet til noe større og bedre enn det var før. Dialog er alltid bedre enn monolog og dette tror jeg sosiale medier kan hjelpe mange bedrifter igang med å forstå.


Det kiler i magen…

Så, hva gjør jeg nå? Jeg har hørt rykter om at jeg starter på Bedin, får gode tips der til hvordan opprette et enkeltmannsforetak og så får jeg bare ta det derfra. Jeg har en merkelig god følelse av at ting vil ordne seg nå, at jeg skal få utfordringer jeg virkelig liker – på flere områder. Men, ingenting er helt i boks enda, jeg trenger fortsatt kryssede fingre og gode tanker til fine engler rundt omkring. Sånn at planen min kan virkelig lande og la seg gjennomføre. Dette blir en god dag, jeg kjenner det på meg.


2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page