top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

3 år tre dager til ende
Jeg har ekstremt dårlig hukommelse, har jeg skjønt etterhvert. Folk tryller frem det ene minnet fra barndommen etter det andre, mens jeg har problemer med å huske selv de store tingene. Likevel, jeg er temmelig sikker på at barnas bursdagsfeiringer har forandret seg en god del siden vi var små. Min påstand er at det gjøres mer ut av barns bursdager nå enn tidligere. Da sammenlikner jeg ikke nødvendigvis med disse mye omtalte eventbursdagene som har blitt populære de seneste årene (artikkel i gårsdagens Magasinet). Det er nok for ekstremt (og dyrt) for oss, uansett. Men selv uten noen som organiserer dette for oss – våre barn har ca tre-fire feiringer av bursdagen sin. Hjemme på selve dagen (litt ekstra god middag, gaver på senga og slikt), kakedag i barnehagen, barnebursdag med vennene og så til slutt en familiebursdag. Er det rart barna gleder seg til alt dette oppstyret? Det jeg husker fra mine bursdager oppigjennom, var at jeg samlet jentene i klassen til bursdagsfest. Enkelt og greit. Ja, og så husker jeg at det var crap å ha bursdag i juli – alle var jo på ferie. Men det er en helt annen historie.Vi kom på verdens mest geniale ide i år; Arrangerte barnebursdag i barnehagen til gutta fra kl 12-14 på lørdag, og så hadde vi familieselskapet her hjemme fra kl 15. Med andre ord; Alt samlet på en dag, så fikk vi dagen i dag til å komme oss på.


Vi fikk et fantastisk vær, så hele barnebursdagen fant sted utendørs i barnehagen. 12 barnehagebarn i full gang – det er jo så vidt man rekker å trykke i de litt kake, juice og is, før de spinner videre og leker sisten, har’n og hva andre herjete aktivteter de finner på. Gutter er nok mer herjete enn jenter, det er vel bare å innse… Vi toppet det hele med en skattejakt, som falt veldig i smak. Heldig for oss, så hadde nemlig noen sjørøvere gravd ned en skatt i barnehagen rett før Lukas sin bursdag, og gitt meg kartet til skatten. Utrolig, men sant. Etter å ha fulgt kartet gjennom hele løypa, gravde barna opp en finfin skatt. I alle fall finfin i forhold til nivået av sukker og e-stoffer. Ikke skatt som mor kunne få noe brukt for, men det var nok noen særdeles barnevennlig sjørøvere som hadde definert hva skatten skulle bestå av.


Etter endt barnebursdagsfeiring, tuslet vi ned til Etterstadkroken til full pølse- og kakefest med vår lille, store familie.

Det var endel som ikke kunne komme denne gangen så vi var ‘bare’ 20 stk, men vi håper og tror at de 20 som kom både ble mette, glade og litt småkvalme i løpet av kvelden. Våre barn storkoste seg i alle fall, og skal vi trekke frem et høydepunkt, så må det nok være å få stå på skateboard med onkel Esben, deres O’ Store Helt. De har nå blitt spådd en lysende karriere både på skateboard og med tennisrackerten, selv om jeg ikke er sikker på at det er fordi det har blitt observert et enormt talent, men mer fordi om man begynner med noe i en alder av 3-4 år, så får man jo temmelig god tid å øve seg på, eller hur? Vi forventer oss uansett enorme inntekter fra en stykk skateboardstjerne og en stykk tennisstjerne om, tja, la oss si 10 år? Digg!


Vi er veldig glad i å kunne samle familie og venner på denne måten. Det er fint med anledninger som bursdager og slikt, men jeg håper vi skal bli enda litt flinkere til å samle alle disse go’folka helt uten en anledning også. Nå er vel Noahs bursdag neste ‘arrangement’ og så er det årets juleverksted. Jeg gleder meg allerede.

Nei, nå skal jeg sette meg ned med mine to eldste barn og male litt. Kanskje unner vi oss et stykke av marsipankaka fra i går, og det som er helt sikkert er at det endelig blir fiskegrateng til middag. Ettersom vi ikke har hatt komfyr med undervarme på en stund nå, så har det blitt lite med stekovn-krevende mat. Den tid er forbi, takket være snille mennesker og vår annonse på Finn.no. Det er så deilig med sånne gufsne søndager, synes jeg. Jeg ser fint for meg at det blir laget litt god te utover kvelden, ullpleddet som vi fikk til bryllupet vårt av våre fantastiske venner i Bergen, Roy & Christina, blir tatt frem og så er det en ny episode med Himmelblå. Mer trenger jeg ikke for å få varme i sjel og kropp.

Og vips, så er jeg klar for en ny uke.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page