top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Æ e’ nordlænding æ…


I går ble vi like så godt 17 stykker til middag, sånn nesten litt plutselig. Takk gode gud for Peppes Pizza 🙂 Det er sikkert noen husmorgen som skulle slått til og bevise sin dyktighet i slike anledninger – men det blir enklest vei til målet om mette mager for min del. Særlig når min egen mor foreslår å bestille pizza og at hun vil spandere kalaset, da slår vi til!

Mamma og pappa har besøk av mammas bror, Rolf-Frank, og hans familie (totalt 5 stk), og for at vi søstrene også skulle få hilse på de, på en effektiv måte, så samlet vi alle samme her hos oss. Vi har blitt den gigantiske storfamilien nå, og det er utrolig koselig å kunne ha sånne samlinger. Går alt for lenge mellom hver gang… Bildet til venstre viser min unge onkel Rolf-Frank med sine skjønne døtre.

Det var veldig koselig å se nordlendingene igjen, og å endelig få hilset på min yngste kusine, Carina. Pga de hersens avstandene i dette landet var det faktisk første gang jeg hilste på henne, enda hun har blitt 10 år allerede. Akk ja, forhåpentligvis flytter alle disse pikene sørover for å studere om noen år, så da går det kanskje an å holde litt bedre kontakt. På bildet til venstre ser man fra venstre: Rebecca, Carina og Mathea – i tillegg til våre to rampegutter. Rebecca hadde forresten en mobil inkluderende Snake-spillet, som jeg ikke har spilst siden mobiltelefonen kom til Norge (sånn cirka), men jeg ble selvfølgelig bitt av basillen igjen, så nå er det bare å laste ned spillet og utfordre gjengen. Rekorden er snart min!
……………………………..

Det ble tid til både såpebobler og insektsjakt, og Mathea klarte faktisk å fange to sommerfugler i insektsglasset til Noah – og ble selvfølgelig den store helt for gutta. Såpebobler er alltid gøy, og det skulle vise seg å være gøy også for jentene som var på besøk …og helt til slutt, så snek jaggu onkel Esben seg til en tur med boblemaskinene. Den største ungen av de alle…


Lukas var i hundre hele dagen og størst stas var det kanskje å leke at tante Jannicke var en hest!


Guttene og Linnea hadde det som plommen i egget og fikk oppmerksomhet og kos fra alle kanter. Det ble koselig lesestund med Rebecca (Up-and-coming star, begynner snart på Musikk og Drama-linje, og har gode musikalske og kunstneriske gener å slektes på, så denne jenta ser vi nok mer til i årene fremover).


I tillegg fikk gutta kveldslesestunden med tante Jannicke og den utrolig koselig boka hun hadde kjøpt til de. Som man ser av bildet; Det tar på med masse besøk, så gutta var en smule trøtte!


Tiril var også i farta, og fikk fly til nye høyder med morfar. Den jenta er ikke redd for fart og spenning, så det er godt hun har en ekstremsport-diggende far. Tiril med Glenn til far og Astrid til mor tror jeg hadde blitt en kjedelig kombinasjon for Tiril. Men som tante og onkel rocker vi selvfølgelig! Se forresten så bra disse barnebarna er for min 60 årige far! Han ser jo ikke en dag over 55 år ut – way to go, dad!


Linnea gikk fra fang til fang, og takket være litt gulping fikk hun vist frem to kjoler fra sin enorme kolleksjon. Rart å tenke på egentlig at om bare ca et halvt år, så er hun like med som det Tiril er nå…

Det går skummelt fort dette her – men det har man jo hørt uendelig mange ganger, så det skal jeg ikke si igjen …selv om det er helt sant! 😉


Helt til slutt må jeg bare legge ut et bilde av Valen-søstrenes staute karer. Det er disse tre her som kjemper om min mors gunst og om å bli svigermors drøm. Jeg vil nok si at Esben leder godt an med sin høflighet og gode oppførsel, men med den sympatien som Glenn får fra mamma, så ligger han nok hakk i hæl – «stakkars Glenn». Og så har vi jo Tom da, håndtverkeren – går det egentlig an å slå en håndtverker i svigermors øyne? Så praktisk og hendig. Tror vi har kåret en vinner….

Takk for besøket, nordlændingan! «Atti Batæ» syntes det var veldig koselig med besøk 🙂

0 visninger0 kommentarer
bottom of page