top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Åpen søknad til min fremtidige arbeidsgiver


Det er muligens snodig å følge opp forrige innlegg om husrengjøring med et innlegg om mine store ambisjoner karrieremessig, men det er likevel det jeg har tenkt til å gjøre. Jeg er hellig overbevist om at man kan håndtere to tanker, to følelser og to behov i hodet og i kroppen, om enn ikke til samme tid, men til hver sin tid. Jeg vet at selv om jeg elsker å være husmor, mamma, kone og sosialt kryp i privat sammenheng, at selv om jeg kan finne glede i en god vaffeloppskrift, i et hverdagsøyeblikk med barna, i oppussing av brukte møbler og ikke minst; i en god husvask, så har jeg helt klart behov for å utvikle meg på områder utenfor denne private sfæren også.

Jeg trenger utfordringer. Jeg trenger mange baller jeg kan kaste opp i luften, sjonglere litt og derette lande disse ballene, en etter en. Aller helst til 10 i stil. Jeg trenger å ha behov for å holde meg oppdatert på ulike fagområder, sånn at jeg er den mest naturlige kollegaen å spørre om hjelp innenfor mitt ‘fagfelt’. Rett og slett fordi jeg finner en av de største arbeidsgledene i livet i det å kunne dele kunnskap. Være behjelpelig, få andre til å forstå og sammen lage produktet eller tjenesten vi skal selge til det aller beste.

Jeg trenger kollegaer rundt meg. Kollegaer jeg kan lære av, kollegaer som kan inspirere meg og kollegaer som jeg har lyst til å gjøre mitt aller ytterste for. Jeg trenger noen kunder som skal ‘kjøpe’ mine ideer, mine tanker og mitt produkt og jeg trenger en leder som veileder og rettleder meg til å gjøre dette på aller beste mulige måten.

Og, til tross for min husmorpersonlighet, mitt fokus på å gi ungene mine det de trenger av oppfølging, nærhet og tilstedeværelse og mitt ønske om å ha et hjem som venner og familie alltid skal føle seg velkommen i;

Jeg er 100% sikker på at det finnes en arbeidsgiver der ute som trenger meg like mye som jeg trenger de.


Det kan muligens høres ut som jeg er en smule selvgod nå, kanskje naiv også, men jeg har alltid troen på at det ordner seg. Jeg har god selvfølelse og selvtillitt i forhold til at jeg vet jeg har noe å tilby min fremtidige arbeidsgiver. Sånn går det når man får gode tilbakemeldinger på arbeidsinnsatsen man legger inn, får gode attester man leser og arkiverer og når man merker at man har en fornuftig utdannelse i bunn (Siv.Øk., NHH, Bergen), som gjør at man klarer å tenke analytisk, strategisk og resultatskapende på oppgavene man har foran seg. Da får man rett og slett troen på seg selv – tro på at man har noe å tilby og troen på at man duger.

Jeg har brukt tiden i permisjon med lillefrøkna og i permitteringstiden i etterkant, på å tenke. Ofte har jeg tenkt at jeg må ta hvilken som helst jobb, bare for å sørge for at familien får nok til å betale huslån, melk og brød. Frem til august gikk det for så vidt greit med det lille bidraget NAV gir til vår familieøkonomi, men etter at ungene begynte i barnehage (2 stk) og skole / SFO, så ser vi at det strengt tatt er behov for økt månedlig kapitaltilførsel. Aller helst i vesentlig grad.

Men det er ikke dette jeg har tenkt mest på. Jeg har tenkt mest på at det er på tide med et skifte i karrierebanen min nå. Jeg har tidligere jobbet med salg av online rekruttering (Jobline / Monster), med å bygge opp kundeservice og backoffice (Monster og Arbeidskamerater AS) og sist med ulikt prosjektarbeid som internasjonal rekruttering, anbudsprosesser og storkunder, etablering av bygg- og anleggsrekruttering og implementering og opplæring i nettbasert annonseringsverktøy, som avdelingsleder i Prosjektavdelingen til Temp-Team AS.


Jobbene jeg har hatt har lært meg utrolig mye. Jeg har fått utvikle meg og fått mulighet til å ta ansvar og vokse. Jeg har fått ledererfaring, ledergruppeerfaring og jeg har fått mulighet til å være med i strategiske beslutninger i selskapene. Den røde tråden gjennom karrieren min, har vært rekruttering og bemanning. Et fagområde som jeg finner utrolig utfordrende og spennende fortsatt, men likevel trenger jeg tilførsel av noe nytt nå.

Konklusjonen har jeg brukt flerfoldige måneder på å erkjenne, men det har definitivt vært verdt ventingen. Nå vet jeg at for å bli godt fornøyd i min neste arbeidssituasjon, trenger jeg flere kreative utfordringer i min arbeidshverdag og jeg trenger å jobbe med kommunikasjon på et eller annet vis. Formidling av budskap er noe som ligger mitt hjerte nært. Både at budskapet skal komme frem på en måte som gjør at mottaker oppfatter budskapet på en måte som sender ønsker – men også at budskapet skal formidles på en best mulig måte, rettskrivings- og virkemiddelmessig.

Den røde tråden gjennom min karriere har nok fagmessig vært innenfor rekruttering, salg og bemanning. Likevel vil jeg si at det jeg har satt mest pris på i de ulike jobbene jeg har hatt og som jeg har følt jeg har vært god på og fått gode tilbakemeldinger på, har gitt følgende karakteristika som nøkkelfaktorer;

  1. God til å lære bort og formidle budskap på en lettfattelig måte

  2. God til å tenke analytisk og strategisk på utfordringer

  3. Opptatt av å presentere budskap og design på aller beste måte

  4. God på kommunikasjon med all slags mennesker, fra sentralborddamer via gutta på gølvet, selgerene og mellomledere, til ledergrupper og administrerende direktører

Så, da gjenstår vel bare følgende spørsmål; Hvem vil ha meg? Jeg er særdeles fleksibel i forhold til å kunne stille til intervju på kort varsel og siden barna er godt innkjørt i barnehage og skole kan jeg tiltre en ny jobb så og si på dagen.

Jeg har ekstremt stor tro på sosiale medier, så om min neste jobb kommer via facebook, twitter eller bloggen min, så blir jeg ikke det minste forundret. Om det derfor er noen av dere der ute som kunne tenke dere CVen min, til eget firma eller sende den videre, så bare ta kontakt – så gir jeg den mer enn gladlig fra meg!


Og siden jeg er av det positive slaget, så vet jeg jo at dette på et eller annet vis ordner seg – så jeg skal rett og slett begynne å glede meg allerede nå! Mon tro om det er litt tidlig å gå til anskaffelse av nytt arbeidsantrekk? Kontorrekvisita? Lunsjboks? Jeg trenger kanskje heller ikke holde av en helg i oktober til å ha firmafest her hjemme, men i november muligens? Jeg lurer på om de har god kaffemaskin der, kanskje Nespresso?

Rett og slett; Jeg gleder meg til å bli kjent med et nytt firma, nye kollegaer og nye arbeidsoppgaver! Bring it on!

(Dette innlegget er pyntet med hagens overraskelser; Roser og roseknopper i september, samt en fortsatt blomstrende fin hortensia. Nydelig!)

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page