top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Åpen søknad til min fremtidige arbeidsgiver


Jeg trenger utfordringer. Jeg trenger mange baller jeg kan kaste opp i luften, sjonglere litt og derette lande disse ballene, en etter en. Aller helst til 10 i stil. Jeg trenger å ha behov for å holde meg oppdatert på ulike fagområder, sånn at jeg er den mest naturlige kollegaen å spørre om hjelp innenfor mitt ‘fagfelt’. Rett og slett fordi jeg finner en av de største arbeidsgledene i livet i det å kunne dele kunnskap. Være behjelpelig, få andre til å forstå og sammen lage produktet eller tjenesten vi skal selge til det aller beste.

Jeg trenger kollegaer rundt meg. Kollegaer jeg kan lære av, kollegaer som kan inspirere meg og kollegaer som jeg har lyst til å gjøre mitt aller ytterste for. Jeg trenger noen kunder som skal ‘kjøpe’ mine ideer, mine tanker og mitt produkt og jeg trenger en leder som veileder og rettleder meg til å gjøre dette på aller beste mulige måten.

Og, til tross for min husmorpersonlighet, mitt fokus på å gi ungene mine det de trenger av oppfølging, nærhet og tilstedeværelse og mitt ønske om å ha et hjem som venner og familie alltid skal føle seg velkommen i;

Jeg er 100% sikker på at det finnes en arbeidsgiver der ute som trenger meg like mye som jeg trenger de.


Jeg har brukt tiden i permisjon med lillefrøkna og i permitteringstiden i etterkant, på å tenke. Ofte har jeg tenkt at jeg må ta hvilken som helst jobb, bare for å sørge for at familien får nok til å betale huslån, melk og brød. Frem til august gikk det for så vidt greit med det lille bidraget NAV gir til vår familieøkonomi, men etter at ungene begynte i barnehage (2 stk) og skole / SFO, så ser vi at det strengt tatt er behov for økt månedlig kapitaltilførsel. Aller helst i vesentlig grad.

Men det er ikke dette jeg har tenkt mest på. Jeg har tenkt mest på at det er på tide med et skifte i karrierebanen min nå. Jeg har tidligere jobbet med salg av online rekruttering (Jobline / Monster), med å bygge opp kundeservice og backoffice (Monster og Arbeidskamerater AS) og sist med ulikt prosjektarbeid som internasjonal rekruttering, anbudsprosesser og storkunder, etablering av bygg- og anleggsrekruttering og implementering og opplæring i nettbasert annonseringsverktøy, som avdelingsleder i Prosjektavdelingen til Temp-Team AS.


Konklusjonen har jeg brukt flerfoldige måneder på å erkjenne, men det har definitivt vært verdt ventingen. Nå vet jeg at for å bli godt fornøyd i min neste arbeidssituasjon, trenger jeg flere kreative utfordringer i min arbeidshverdag og jeg trenger å jobbe med kommunikasjon på et eller annet vis. Formidling av budskap er noe som ligger mitt hjerte nært. Både at budskapet skal komme frem på en måte som gjør at mottaker oppfatter budskapet på en måte som sender ønsker – men også at budskapet skal formidles på en best mulig måte, rettskrivings- og virkemiddelmessig.

Den røde tråden gjennom min karriere har nok fagmessig vært innenfor rekruttering, salg og bemanning. Likevel vil jeg si at det jeg har satt mest pris på i de ulike jobbene jeg har hatt og som jeg har følt jeg har vært god på og fått gode tilbakemeldinger på, har gitt følgende karakteristika som nøkkelfaktorer;

  1. God til å lære bort og formidle budskap på en lettfattelig måte

  2. God til å tenke analytisk og strategisk på utfordringer

  3. Opptatt av å presentere budskap og design på aller beste måte

  4. God på kommunikasjon med all slags mennesker, fra sentralborddamer via gutta på gølvet, selgerene og mellomledere, til ledergrupper og administrerende direktører

Så, da gjenstår vel bare følgende spørsmål; Hvem vil ha meg? Jeg er særdeles fleksibel i forhold til å kunne stille til intervju på kort varsel og siden barna er godt innkjørt i barnehage og skole kan jeg tiltre en ny jobb så og si på dagen.

Jeg har ekstremt stor tro på sosiale medier, så om min neste jobb kommer via facebook, twitter eller bloggen min, så blir jeg ikke det minste forundret. Om det derfor er noen av dere der ute som kunne tenke dere CVen min, til eget firma eller sende den videre, så bare ta kontakt – så gir jeg den mer enn gladlig fra meg!


Rett og slett; Jeg gleder meg til å bli kjent med et nytt firma, nye kollegaer og nye arbeidsoppgaver! Bring it on!

(Dette innlegget er pyntet med hagens overraskelser; Roser og roseknopper i september, samt en fortsatt blomstrende fin hortensia. Nydelig!)

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page