top of page
 • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Å boble over av lykke


Det er min oversettelse for det fine, fine ordet ‘bliss’. Og i dag bobler jeg over av lykke, jeg klarer rett og slett ikke beskrive det på en annen måte. På en måte skulle jeg selvfølgelig ønske at det var mine gode gjerninger, total fred i verden eller slutt på all fattigdom som ga meg denne boblende følelsen, men jeg er nok mer overfladisk enn som så.

Jeg smiler og bobler og koser meg glugg ihjel fordi jeg i dag;

 1. ble vekket på sengen ved å få en gave kastet mot meg og et rungede ‘Hurra for deg!’ ble sunget av mine aller nærmeste fine godinger, samtidig som de hoppet på magen min og ga meg gode nusser. Kortet jeg fikk var ført i pennen av Ekte Mannen, men diktet av småguttene og jeg ble rørt til tårer… Deretter vanket det havregrøt til frokost, med stearinlys og roser hentet i hagen på bordet.

 2. fikk et overraskelsesbesøk av selveste og søteste Oldemor, svigermor og JunePruneMalune. Endelig fikk vi vist huset vårt til Oldemor og til og med servert henne litt kake og kaffe. Siden det ble på sparket, serverte jeg de fine fryste kakene som Toro lager – helt strålende! De hadde med seg de nydeligeste blomster i sjarmerende sinkbøtter og jeg dåner nesten av glede når jeg ser på hvor utrolig vakre de er.

 3. jeg fant en oppskrift på verdens beste vafler, kåret av Den Norske Sjømannskirken. Vanligvis pleier jeg bare slumpe meg frem til vaffelrøre, men denne gangen ble de laget med blant annet kulturmelk, natron og ekte meierismør – og masse kjærlighet. Og de ble gode!

 4. klarte å samle sammen et lite knippe fine mennesker til et lite vaffel & kaffe-slabras, sånn på en helt vanlig tirsdag. Folk er så flinke til å komme! Dette ble altså en slags ‘førfest’ for folk som dessverre ikke kan komme på festen vår til helgen – viktig at de får litt vafler og moro i magesekken før de drar på ferie, helt klart.

 5. har sett hvor glade barn blir for å få leke sammen med andre barn. Jeg blir varm i hjerteroten når jeg ser våre fine barn leker med andre fine folks fine barn. Og når jeg ser hvor stolte guttene våre er av huset sitt, rommet sitt og tomten sin – og av hverandre, så føler jeg meg temmelig sikker på at vi kommer til å trives veldig godt her.

 6. har fått så utrolig mye fint som pynter opp huset vårt og strutter og stråler der det står!

 7. har så godt forhold til både mine besteste søstre og mine svogere og alle sammen er strålende flinke til å hjelpe til med organisering, barnepass og underholdning av gjester, så jeg slipper stort sett stress, mas og kjas i forbindelse med kalas og middagsselskap vi har her i himen. Snillinger!

 8. har fått så utrolig mange koselig hilsninger og gratulasjoner på telefon, sms, facebook og twitter. Hvem er det egentlig som sier at man blir ensom og innadvendt av å bruke for mye tid på internett? Folk er så snille og jeg blir rørt. Gang på gang, hele tiden.

 9. fikk et av mine innlegg på bloggen anbefalt av den fine ‘tjenesten’ Sonitus. De leser umenneskelig mange blogginnlegg og velger deretter å legge ut på sin blogg og på twitter et lite utvalg av blogginnlegg som de anbefaler. Og tenk at dette nå har skjedd meg to ganger! Jeg blir rett og slett barnslig glad om noen sier de liker skrivingen min, sånn er det bare.

 10. jeg har fått to nye faste følgere av bloggen den siste tiden (se rubrikk til høyre i margen) og den aller sist ankomne er til og med fra Danmark (så vidt jeg skjønner i alle fall), i tillegg til at jeg ser det er 44 stykker som leser bloggen min via Google Reader. Igjen; Det er koselig at folk vil følge meg, oss og skrivingen min.

Og helt til slutt, men kanskje aller, aller viktigste grunn til min bobling;


Jeg bobler og sprudler over av glede i dag fordi jeg har 2 års bryllupsdag med min kjære Ekte Mann! I slutten av august har vi vært sammen i 10 år, men akkurat i dag for akkurat 2 år siden, så danset og smilte og skravlet og svevde vi over gulvet i lokalene til Skiphelle sammen med ca 80 gjester. Det var en nydelig dag!

Disse to årene har virkelig flydd avsted, men det kanskje aller største som har skjedd på disse to årene er ankomsten til lille frøken Linnea. Hun er faktisk ganske så representativ for hvordan vi har det om dagen; A bundle of joy! Mye smil, mye glede, mye latter og mye sjarmerende fjollerier – men selvfølgelig også litt sutring innimellom. Heldigvis er både hun og vi flinke til å ta oss i det og gjøre situasjonen positiv igjen.

Jeg kunne ikke fått en bedre Ekte Mann. Det kan ikke sies på en enklere måte egentlig. Det er så deilig å være så godt synkronisert i forhold til hva vi ønsker ut av livet, hvordan vi vil at vi skal være ovenfor barna våre, vennene våre, familiene våre. Han er min aller, aller beste venn og jeg vet vi kommer til å være hverandres for evig. Og for å understreke hvor fin og snill mannen min er, så har han ryddet kjøkken og stue etter kveldens festligheter – menes jeg har fått sitte i sofaen med bloggen, kald drikke og fin musikk strømmende ut av platespilleren. Bliss!

Verdens beste pappa til barna våre (og da mener jeg helt bokstavlig talt!), beste kjæreste, mann og venn – kjære Glenn, jeg elsker deg!

——

Sånn, da var det kanskje nok kliss fra meg i dag – så jeg setter dermed rett over til bilder fra dagen og noen av de øyeblikkene vi klarte å feste på ‘film’:

— nydelig blomster i fine sinkbøtter —

— frisering av oldemor og dansing med Linnea —

— endelig få ta i bruk stettefatet og fylle det med deilig frukt og syltetøy —

— tre generasjoner av fine, flotte fruer / frøker —

— fin svoger er flink til vaffelsteker —

— fineste tante&onkel-naboer som finnes —

— når gutten får lov til å ta på sukker helt selv —

— fine folk i fint lyst —

— nydelige barn i full gallopp —

— foreldre&barn-kosene er de beste kosene —

— luking i kjøkkenhagen mens man er på kaffeslabras —

———

Takk til dere alle sammen for at dere gjorde denne dagen helt, helt perfekt!

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page